MARANATA !!!

MARANATA !!!

Friday, September 9, 2016

PROSPETIME PERMANENTA IN CARACTERUL LUI HRISTOS C. J. Roll

Christianity can be condensed into four words: Admit, Submit, Commit and Transmit. -Samuel Wilberforce

530592_468096883252566_296118674_n

Prospetime permanenta in caracterul lui Hristos

     Hristos ii face pe ai Sai sa fie ceea ce este El Insusi. El are roua tineretii Sale si o prospetime si vigoare nepieritoare. El impartaseste alor Sai viziunea si virtutile Sale, pentru ca i-a facut partasi firii divine.

    Cine oare nu cunoaste trasaturile fascinante ale prospetimii din zorii zilei cu picaturi de roua care, in lumina soarelui, sclipesc asemenea unor giuvaeruri de pret, dand o frumusete rara frunzelor si florilor si fructelor la sfarsit de primavara si inceput de vara? Daca aceste frumuseti fragile ale picaturilor de roua fac gradina incantatoare, ce sa spunem despre splendoarea plina de frumusete a lui Hristos, cu caracteristici pe care El a promis ca le va descoperi celor care Il iubesc (1 Cor. 2.9)! Daca roua trecatoare este atat de frumoasa si plina de farmec, cum trebuie sa fie realitatea spirituala mai inalta, cand sufletul este imbogatit cu virtutile si puterea de viata spirituala mereu proaspete si inmiresmate?

    Ar trebui sa ne amintim ca stralucirea ca de perla data de roua este o caracteristica a preaiubitului nostru Hristos. Despre El este scris: “in splendoare sfanta, din sanul aurorei, vine la Tine roua tineretii Tale” (Ps. 110.3).Astfel, imaginea a ceea ce este trecator este scoasa din contextual ei temporar si transformata intr-un simbol al prospetimii permanente a caracterului lui Hristos pentru a exprima vigoarea Lui permanta a tineretii care nu se schimba. Stim cu siguranta ca vitalitatea Lui nu variaza, entuziasmul Lui nu scade, vioiciunea Lui nu imbatraneste, curajul nu Ii va scadea niciodata, picioarele Lui nu se vor clatina, vointa Lui nu va sovai, domnia Lui nu va decade, El va fi mereu acelasi si frumusetea Lui nu va suferi si fata Lui nu va avea riduri, pentru ca El are pentru eternitate roua tineretii.C. J. Roll

1208727_581753658553554_764263088_n    

No comments:

Post a Comment